5-9 tarihlerinde Safranbolu'da gerçekleştirilen 2. proje toplantımız basında...

12.03.2014 17:52
Kış Sergisi, Ebru Sanatı ve Tiyatro Gösterimleri Başlıkları Altında, Safranbolu Belediyesinin de Destekleri İle Konarı Ortaokulu Tarafından Hazırlanan AB Projesi Comenius ( Kendi Küçük Dünyamında ötesindekiler) Kapsamında 7 Ülkeden Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler Okulun Çalışmalarını İncelemeye Geldi.

4 gün sürecek olan programın ilk iki gününde okul ortamında eğitim çalışmaları yapılırken, diğer iki günde ise Safranbolu’nun tanıtımı ve çeşitli ziyaretler gerçekleşecek. Projenin ilk ayağı Safranbolu’da başlarken, Nisan ayında Polonya, Haziranda ise İtalya ziyaretleri ile devam edecek.

12 öğretmen ve 12 öğrenci ile gerçekleşecek olan projeye, Polonya, İtalya, İspanya, İngiltere, Çekoslovakya, Bulgaristan ve Türkiye (Safranbolu) olarak 7 ülke katkı sağlıyor.   
  
Proje kapsamında yapılan etkinliklerin dün akşamki ayağında Safranbolu Belediyesi Folklor Ekibi yöremizin halk oyunlarından çeşitli örnekler verirken 7 ülkeden gelen misafirlerimizin de katıldığı kına gecesinden de bir kesit sunuldu.

Program sonunda Safranbolu’nun anlatılanın çok çok ötesinde güzellikte bir yer olduğunun altını çizen konuk öğretmen ve öğrenciler, “ iyi ki böyle bir projenin ortağı olmuşuz. Safranbolu tarihi ve kültürü ile mutlaka görülmesi gereken bir kent” ifadelerinde bulundular. Grup Pazar akşamı ülkelerine hareket ed
ecek.